Primila prvu dozu protiv koronavirusa 💉

Rehti Begum (124), žena iz okruga Baramula u Džamuu i Kašmiru bila je među preko 9.000 osoba koje su u sredu vakcinisane protiv COVID-19 na toj teritoriji, ali nije pružila nikakve dokaze o njenim godinama, rekli su zvaničnici.

Odeljenje za informacije i odnose s javnošću (DIPR) Džamua i Kašmira objavilo je tvit o vakcinaciji žene i njenoj starosti od 124 godine, kao i njenu sliku tokom vakcinacije.

Ako je verovati zvaničnoj izjavi, onda je žena najstarija živa osoba na svetu.

Prema Ginisovoj knjizi svetskih rekorda, Japanka Kane Tanaka trenutno je najstarija osoba (118). Najstarija osoba ikada bila je Žana Kalman (rođena 21. februara 1875) iz Francuska, koja je umrla u dobi od 122 godine i 164 dana.

Zvanična izjava o starosti Rehti Begum zasniva se na upisu u karticu obroka njenog sina, u kojem se navodi njena starost kao 124 godine. Međutim, ni žena ni njena porodica nisu pružili dokaze.

- Videli smo karticu obroka te porodice u kojoj je njegova starost 124 godine. Pa, ona sigurno izgleda preko 100 godina, ali, ne mogu da potvrdim njenu stvarnu starost - rekao je gospodin Gani iz tima koji je vakcinisao od vrata do vrata, piše Indian Lekhak.

IZVOR: TW / @diprjk

Autor: redportal.rs

#Indija

#najstarija osoba

#najstarija osoba na svetu

#vakcinacija