Ono kada dobiješ 2. šansu

Ne tako davne 2005. godine jedan narko-diler po imenu Edvard Martel našao se u sudnici kod sudije Brusa Moroza kada je uhapšen zbog preprodaje narkotika.

Edvard Martel je imao 27 godina kada je te 2005. godine završio u sudnici. Kao neko ko je odustao od srednje škole, imao je dugačku listu prekršaja. Tada u sudnici je priznao krivicu za prodavanje kokaina, što je značilo da je sudija mogao da mu da do 20 godina zatvora. Ali... Sudija je tada odlučio da mu da izazov. 🧐 On mu je rekao da se nakon 3 godine uslovne, vrati kao izvršni direktor. Edvard je tada prihvatio izazov, upisao koledž 2008. godine i nasuprot svima koji su se smejali njemu i njegovom novom snu da postane advokat, Martel je nakon što je završio društveni koledž, on je dobio stipendiju Univerzitetu Detroit Mersi na kom je dobio diplomu advokata.

Nakon diplomiranja radio je kao pripravnik kod federalnog advokata za odbranu javnosti u Vašingtonu. I pored toga što je na pravosudnom morao da prođe analizu karaktera, nakon 13 godina, uz pomoć sudije koji je garantovao za njega, on je uspeo da postane advokat. Šesnaest godina kasnije, Sudija Brus je bio na njegovom finalnom saslušanju i kako kaže "Ovo je bolje nego kada je pratio ćerku pred oltar."

IZVOR: FB / @NowThisNew

Autor: redportal.rs

#Narko-diler

#advokat

#druga šansa

#sudija