Konkurs pod nazivom #DigitalnaEkspedicija - Izazov 2021, otvoren je u okviru Inicijative za novu medijsku i digitalnu pismenost

Sredinom aprila raspisan je konkurs koji za cilj ima povećanje digitalne pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji.

Konkurs pod nazivom "#DigitalnaEkspedicija - Izazov 2021", otvoren je u okviru Inicijative za novu medijsku i digitalnu pismenost , tačnije "Nova pismenost", a sprovodi je Propalsion u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj. Rok za prijave trajao je do 20. maja, a pristiglo 171 prijava iz 106 škola iz 80 gradova i opština Srbije.

IZVOR: FB / @obrazovniportal 

Među dobitnicima je i Zaječarska gimnazija kojoj je odobren projekat u vrednosti od 104.000 pod nazivom "Digi Sikers - potraga za blagom". Među komisijom našli su se Danijela Šćepanović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnica Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, a u ime Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja došao je Aleksa Eremija. Pored njih, prijave su pregledali i predstavnici Inicijative "Digitalna Srbija" i organizacije Propulsion.

Fond za nagrade iznosio je milion dinara, a odlučeno je da se 500.000 dodeli projektima osnovnih škola, a drugih 500.000 dodeljeno je projektima srednjih škola.

Autor: timocka.rs / redportal.rs

#Gimnazija

#grad

#zaječar

#ŠKOLA