U intervjuu za Redportal.rs Marko Nikolić otkriva šta mu je bio najveći izazov u podvigu koji je ostvario, koje motivacione poruke ga pokreću, koliko se Srbi razlikuju od naroda u Kuvajtu i šta bi dete koje je bio reklo čoveku koji je postao

Marko Nikolić je fitnes instruktor i motivacioni govornik. Postao je poznat u Srbiji kada je odlučio da snagom svog tela i uma prepešači 1.000 kilometara od Niša do Atine, sve kako bi pomogao maloj Teodori kojoj je bio potreban novac za lečenje, u čemu je Marko uspeo i prikupio 60.000 evra!

On je master profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Otvorio je svoj studio i kreirao fitnes program, koji je osvojio Evropu – Freestyle power workout. Deo života je proveo u Kuvajtu i radi kao fitnes menadžer. Ambasador je mnogih domaćih kompanija.

U intervjuu za Redportal.rs Marko Nikolić odgovara na pitanja o svom dosadašnjem najvećem podvigu, životu u Kuvajtu, najlepšim znamenitostima sveta i narednim ciljevima.

 Kada si 1. put shvatio da je sve moguće? 🤔

Oduvek sam znao da je sve moguće jer nisam osoba koja odustaje. Bez obzira koliko je ponekad teško, uvek kažem sebi – idem dalje bez obzira na to šta me čeka iza sledećeg ugla. Ono što je najviše bitno je da ne gubimo nadu i da pre svega verujemo u sebe, da uvek verujemo da je sve moguće.

Kakav je bio doživljaj da prepešačiš 1.000 kilometara za 20 dana kako bi pomogao bolesnoj devojčici?

Osećaj je neverovatan. Kada bi se ukazala prilika, voleo bih ponovo da uradim nešto tako. Iskren da budem, to je nešto najlepše što sam u životu uradio do sada. Bila je to jedna predivna životna avantura. Bilo je mnogo teško, ali i lepo. Vežu me mnoge lepe uspomene za taj podvig. Ali ono najvažnije od svega je da smo spasili to malo dete i da je Teodora živa i zdrava.

Šta je bio najveći izazov i kako si se pripremao na tako veliki podvig?

Najveći izazov je bila sama priprema. Kako psihička tako i fizička. Nije uopšte lako odlučiti se na takav korak. Imao sam izuzetno duge fizičke pripreme. Prvo sam jedno 6 meseci samo razmišljao da li da se upustim u tako nešto. Iskreno, malo sam se plašio da li ću izdržati i uspeti da stignem do kraja. Najteži deo je krenuti, kada u glavi presečeš i kažeš sebi – idem do kraja i ne vraćam se nazad dok ne stignem do vrha Akropolja.
View this post on Instagram

A post shared by 🌠SVE JE MOGUĆE 🌠 (@markonikolic86)

IZVOR: IG / @markonikolic86

Kakav je život u Kuvajtu u odnosu na naš?

Život u Kuvajtu je generalno lep. Mada nije loše ni u Srbiji. Na primer, po mom mišljenju, Srbija ima najlepšu prirodu. Što se tiče Kuvajta, dopada mi se to što može dobro da se zaradi. Izuzetno dobro plaćaju. Nema taksi, nema poreza, ceni se rad, nije potrebna veza da bi se zaposlio. Možeš uvek napredovati. Jednostavno, Kuvajt je zemlja velikih mogućnosti. U Kuvajtu nema alkohola, nema noćnih klubova, potpuno je lepo i mirno mesto za život. Slobodno mogu reći da je Kuvajt moj 2. dom.

Uporedi srpski narod i narod u Kuvajtu 🤔

Pa iskreno, nema neke velike razlike. Generalno ne vidim neku drastičnu razliku. Kuvajćani imaju malo mirniji život, dosta su spori i nigde ne žure, dok narod u Srbiji leti na sve strane, sve bi odmah i sad, brzo se živi.
View this post on Instagram

A post shared by 🌠SVE JE MOGUĆE 🌠 (@markonikolic86)

IZVOR: IG / @markonikolic86

Kada si shvatio da bi trebalo da budeš motivacioni govornik?

Znate kako, motivacija je moj hobi, moja ljubav. Hteo sam, pored sporta, da ubacim i motivaciju jer je svima nama to potrebno. Jednostavno, svima je potrebna podrška. Želim da promovišem prave vrednosti, želim da mladima pokažem put kojim se ređe ide. Mene motivacija pokreće, daje mi snagu i želju za daljim napredovanjem. Želim da moj život i život drugih bude ispunjen samo lepim i pozitivnim stvarima.

Koje motivacione poruke te pokreću?

„Šta uradimo u životu odjekuje u večnosti.” Markus Aurelius
„Nije bitno koliko sporo ideš sve dok ne staneš.” Konfučije
„Život počinje na kraju komforne zone.” Nil Donald
View this post on Instagram

A post shared by 🌠SVE JE MOGUĆE 🌠 (@markonikolic86)

IZVOR: IG / @markonikolic86

Pored fitnesa i humanitarnog rada, koje su tvoje druge strasti?

Pre svega volim da svoje slobodno vreme provodim sa svojom devojkom. Volim da sviram gitaru, obožavam da gledam filmove, slušam muziku, volim da se šetam, ponekad pročitam neku dobru knjigu.

Šta bi dete koje si bio rekao čoveku koji si postao?

Znao sam da nećeš odustati. I kada je bilo najteže, nisi odustao, nastavio si dalje. Pokušali su da te slome, ali si izdržao. Verovao si u sebe i u svoje snove. Ponosan sam na ono što si postao. Pre svega, ostao si skroman i pošten.
View this post on Instagram

A post shared by 🌠SVE JE MOGUĆE 🌠 (@markonikolic86)

IZVOR: IG / @markonikolic86

Kojoj stranoj znamenitosti se diviš, a kojoj domaćoj? 🏰

Što se tiče naših domaćih znamenitosti: Spomenik knezu Mihailu Obrenoviću, Narodna skupština Republike Srbije, Beogradska tvrđava, Crkva Svetog Marka. A što se tiče stranih: Ajfelova kula, Trijumfalna kapija u Parizu, piramide u Egiptu, Koloseum u Rimu.

Koliko vremena dnevno provedeš na Instagramu?

Ne provodim previše vremena na Instagramu. Ranije sam ga veoma često koristio, ali sada ne baš toliko. Samo uđem, postavim to što treba i izađem.

Koju supermoć bi voleo da imaš i zašto? 🌟

Što se tiče supermoći, voleo bih da mogu da letim. Zato što volim visine.
View this post on Instagram

A post shared by 🌠SVE JE MOGUĆE 🌠 (@markonikolic86)

IZVOR: IG / @markonikolic86

Naredni cilj u životu kome težiš?

Naredni cilj je porodica i prava osoba za ceo život. Svi težimo ka tome, zar ne? Što se tiče ostalih ciljeva, skoro sam sve ispunio, idem korak po korak. Što se tiče posla, previše sam zadovoljan i sve je kako treba, sve ide u pravom smeru. Nigde ne žurim. Zadovoljan sam onim što sam postigao, ali uvek može još.

Poruka za čitaoce Red portala?

Poruka za čitaoce Red portala je da veruju u sebe i da nikada ne odustaju. Da se uvek bore za prave vrednosti i da ne mrze. Da uvek pruže ruku onome kome je potrebna pomoć, ali pre svega da ostanu dobri ljudi.

Autor: redportal.rs

#Ljudi govore

#fitnes

#marko nikolic

#motivacioni govornik