Budimo jedni uz druge: MNOGO IMA GLADNIH OKO NAS, MNOGO IMA TUŽNIH, MNOGO IMA SAMIH I USAMLJENIH ☹

Bratstvo manastira Tumane, poznato po svojoj darežljivosti, još jednom je svoju misiju potvrdilo u vreme vaskšnjih praznika

- Dragi prijatelji, Hristos vaskrse! Pozdravljamo vas iz manastira Tumane, drevne svetinje, u ovaj subotnji dan pred sveto vaskrsenje Hristovo. U želji da budemo uz narod božji, jer je i narod božji bio uz manastir Tumane, bratstvo ove svetinje sa prijateljima obezbedilo je 400 kilograma pečenja za prazničnu trpeza štićenicima doma Mala pčelica kod Kragujevca.

Dom Mala pčelica čini kompleks domova za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju i domove za stara lica.

Bratstvo Tumana na svom sajtu navodi razloge ove njihove humanitarne misije, ali i upozorava na potrebu da brinemo o onima kojima je briga potrebna:

- Ovim gestom želimo da pozdravimo štićenike doma Mala pčelica kao i zaposlene koji se trude da se staraju o našim bližnjima koji ne mogu sami o sebi. Takođe, želim da pozovem verni narod da ne zaboravljate jedni druge, posebno u ove svete i svetle dane praznika. Mnogo ima gladnih oko nas, mnogo ima tužnih, mnogo ima samih i usamljenih. ☹ Budimo jedni iz druge, pokažimo da smo deca crkve i da istinski verujemo u vaskrsenje. Neka Bog da ovim našim dragim prijateljima u domu Mala pčelica da sa radošću proslave praznik svetog vaskrsenja, da se raduju jedni drugima, prazniku i da im bude prijatna trpeza. Sve vas pozdravljam najradosnijim praznikom koji bruji vaseljenom: Hristos vaskrse!

Autor: redportal.rs

#Manastir Zumane

#spc

#tumane

#vaskrs