Posle smrti oca, devojčica sa majkom živi u nehumanim uslovima

O priči Kristine Knežević (10) iz bačkog sela Gospođinci, koja živi s majkom u teškim uslovima, pisao je RTS.rs.

Njena porodica nije imala svoju kuću. Posle smrti oca, devojčica sa majkom živi u nehumanim uslovima: nema struju, vodu i uči uz sveću. Ipak, nedaće koje je sustižu ne sprečavaju je da bude uzorna učenica. 🤗

Iako uči uz plamen sveće, odličan je đak osnovne škole u Gospođincima. Trošna soba bez prozora, struje i vode jedino je što joj je majka mogla priuštiti. Kristina kaže:

Pod svećom je učiti jako loše. Meni to i smeta.

Na pitanje šta joj je najpotrebnije odgovorila je da je to kuća. Skromno kaže da bi volela da ima i sto sa barbikama i kupatilo.

Sada su ljudi velikog srca maloj Kristini i njenoj majci poklonili stan u selu Zmajevu, preneo je Kurir.rs. Naime, Kada su videle priču o Kristini, novosadske umetnice sestre Jasmina Mitrušić i Violeta Labat odlučile su da joj poklone porodični dvorišni stan u Zmajevu. Humanitarna organizacija Put, istina, život sada ga renovira.

Kristina je povodom ovoga rekla:

Imaću roze sobu. Dnevni boravak sam rekla mami da bira, a za kupatilo i kuhinju još ne znam, ali znam da će izgledati lepo. Upoznala sam dvoje komšija i jednu baku.

Majka Vukosava, koja se inače razbolela i sve teže obavlja i sezonske poslove od kojih je zarađivala, po ko zna koji put će se seliti. Izjavila je:

Navići ću se, nije mi prvi put. Bila sam po salašima sama, pa sam se navikavala, a ne u selu gde ima ljudi. Tako da ćemo se navići jako brzo, i ona i ja. Pogotovo ona, jer se ona brzo prilagodi svima.

Trenutno žive od socijalne pomoći, dok najveći deo ide Kristini za školske potrebe.

Autor: rts.rs / kurir.rs / redportal.rs

#Gospođinci

#Kristina Knežević

#kuća

#novi dom