Neki heroji hodaju i na 4 noge 🐶

Jedan pas iz Teksasa postao je lokalni heroj, nakon što je spasio život svom vlasniku.

Tim povodom vatrogasna služba El Paso i El Paso Animal Services nagradili su ovog pit bul terijera po imenu Astro medaljom i tortom za pse, kako bi proslavili hrabrost ovog psa.

Naime, prošle nedelje Astro je upozorio komšiju da je njegovom vlasniku neophodna hitna medicinska pomoć, kako tvrdi vatrogasna služba u svojoj objavi na društvenim mrežama.

IZVOR: TW / @EPTXFire

Tokom ceremonije dodele nagrade, portparol službe Enrike Duenjas-Agilar rekao je da je Astro zaslužan za spasavanje života svog vlasnika.

- Počeo je da laje, počeo je da trči unaokolo i tada ga je ugledao komšija. Odlučio je da se približi, misleći da je pas u nevolji, ali onda je Astro nastavio da se kreće dok na kraju nije odveo kompiju do pacijenta - rekao je Agilar, dodavši:

- Bez njegove pomoći, pacijent možda nikada ne bi bio pronađen.

Astro je nakon toga čak pokušao da uđe u vozilo hitne pomoći sa svojim vlasnikom, navodi Agilar.

Astrova vlasnica Berta Martinez rekla je da su ona i njena porodica iznenađeni junaštvom svog ljubimca. Naime, Astro nije obučavan da upozorava druge u hitnim slučajevima i da brine o svojim vlasnicima.

- Nikada, ni u milion godina nismo mislili da će uraditi tako nešto - rekla je Berta.

Kada su usvojili Astra pre otprilike godinu dana, nakon što su ga videli kako luta ulicama, Berta se zapravo plašila pit bulova i nije bila sigurna da li će ga dugo zadržati.

Ali sada kada je spasio život njenom sinu, Berta je rekla da će kod njih ostati zauvek.

Autor: redportal.rs

#pas covek

#pas coveka

#pas coveku

#pas heroj

#pas pomogao coveku

#pas pomogao vlasniku

#pas spasio vlasnika

#pas vlasnik

#pas vlasnika