Učesnice obuke saznaće kako da registruju gazdinstvo, kako da vode etno domaćinstvo, kao i koji izvori finansiranja su im dostupni.

Kako prenosi timocka.rs, u gradu Zaječaru realizuje se projekat pod nazivom Kad žene vode koji je u okviru programa Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO koji Vlada Švajcarske podržava u saradnji sa našom Vladom. Ovaj program sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) i za cilj ima da unapredi položaj žena u lokalnoj zajednici kroz ekonomsko osnaživanje i unapređenje položaja žena sa sela. 💪🏻😎

Grad Zaječar uputio je poziv svim zainteresovanim ženama koje žive na selu da se prijave na obuku, na kojoj će imati priliku da nauče više o digitalnom marketingu i brendiraju, kao i o osnovama bavljenja seoskim turizmom. Učesnice obuke saznaće kako da registruju gazdinstvo, kako da vode etno domaćinstvo, kao i koji izvori finansiranja su im dostupni. Tokom obuke, posetiće jedno etno domaćinstvo kojim uspešno rukovodi jedna žena.

VIše o načinu prijave pogledajte klikom na 👉🏻 timocka.rs

Autor: timocka.rs / redportal.rs

#Etno domaćinstvo

#Selo

#Seoski turizam

#grad

#obuka

#poljoprivreda

#zaječar

#žena