Kako zamišljate heroje?

Pravi heroji nisu ni Supermen, ni Betmen, ni Spajdermen itd. Pravi heroji su naizgled obični ljudi sa kojima se svakodnevno mimoilazimo na ulici.

Pravi heroj je majka koja ne sklopi oka dok se ne uveri da njena beba spava. Pravi heroj je majka koja bdi celu noć nad detetom kada ono nije dobro.

Pravi heroj je otac koji dođe s posla potpuno umoran i ode da se igra sa detetom. Pravi heroj je baka koja vas radosno isčekuje sa punom trpezom vaših omiljenih jela. Deka koji primi penziju i odvede vas na sladoled.

Pravi heroj je ona devojčica koja krene u prodavnicu po hleb, pa usput kupi obrok za baku koja prosi ispred.

Pravi heroj je ona devojka koja hrani pse lutalice i mace na ulici. Pravi heroj je onaj momak koji napravi kućicu za napuštenog psa ili macu i skloni je od kiše, snega, točkova...

Ko su današnji heroji?

Današnji heroji su oni momci sa obližnjeg gradilišta koji su spasili jednu devojčicu par sekundi pre nego što će se plafon stana koji je goreo, srušiti. Petnaestogodišnja devojčica se nalazila sama u stanu koji je goreo. Vrištala je na terasi i dozivala pomoć.

Bez trunke razmišljanja, čim su čuli njeno vrištanje, momci su uleteli u stan ispod onog u kom se ona nalazila, vezali se kanapima za terasu sprat ispod i spustili devojčicu na sigurno.

Foto: Twitter.com

Današnji heroji:

Foto: Twitter.com

Ko su heroji oko vas? 🌟

Autor: redportal.rs

#heroji