Neverovatan humani gest prema bivšem profesoru

Profesori ne bi trebalo da imaju omiljene učenike ali ako bi vam vaš bivši učenik dao 27.000 $ i pomogao vam nakon što se živeli u autu sigurno bi bilo opravdano omiljeni.

Kako piše CNN, bivši student Stiven Nava je ustao rano u 5 ujutru i na parkingu je zatekao jednog čoveka kako petlja nešto u svom autu.

Nava je prepoznao čoveka ali nije bio skroz siguran kako ga tačno zna. Kasnije se setio da to je zapravo bio njegov omiljeni nastavnik Hoze Viljaruel.

Foto: Printscreen Twitter

- Zapamtio sam ga jer je uvek bio fin prema učenicima. Pitao je uvek kakav dan ste imali, da li ste jeli, tako neke male stvari. Bio je i vrlo duhovit - rekao je bivši učenik.

Nava se kasnije vratio na parking jer je želeo da stupi u kontakt sa njim kako bi mu pomogao.

Tada je saznao da Viljaruel živi u svom autu poslednjih 8 godina dok je i radio kao u školi u Los Anđelesu.

Viljaruelova porodica živi u Meksiku i on kako bi uštedeo novac, koji šalje njima, rešio je da živi u svom autu.

Kada je to saznao Nava mu je dao 300 $ koje je imao u novčaniku u tom trenutku. Nava je već u glavi osmislio kako će dalje pomoći svom bivšem profesoru te je napravio GoFundMe kako bi skupio novac.

- Ne možete da verujete da je jedan od vaših profesora beskućnik. Nisam mogao da gledam kako se muči tako. On je nama pomogao da budemo osobe kakve jesmo danas tako da sam želeo da mu uzvratim - rekao je Nava.

Na kraju je prikupio 27.000 $ u donacijama koje su date Viljarueli na njegov 77. rođendan. Nava i drugi bivši đaci su se okupili kako bi proslavili to.

Viljaruel trenutno živi u hotelu i sprema se da se prebaci u kuću gde će živeti stalno. Nava i profesor su ostali u kontaktu i čuju se redovno.

Foto: Printscreen Twitter

Autor: redportal.rs

#Pomoć

#humanost

#profesor

#učenik

#ŠKOLA