Za drugim psom se još uvek traga

Pas koji je prošlog meseca nestao u gradu Sijuk Siti u Ajovi, baš kada je rekordno hladno vreme stiglo u to područje, pronađen je 3 nedelje kasnije i to više od 160 kilometara daleko.

Kako je ovaj pas, mešanac crnog laboratora i pit bula, po imenu Ivi uspeo da pređe 160 kilometara, to je još uvek misterija.

Ivi i još jedan pas pobegli su iz dvorišta 12. februara, prema navodima Omaha World-Herald-a.

Objave na lokalnim Facebook grupama navele su mnoge ljude da krenu u potragu za Ivi. Ali prošlo je čak 23 dana pre nego što je nađena u Omahi, više od 160 kilometara daleko od Sijuk Sitija. Omaha se nalazi u Nebraski, tako da, kao što vidimo, ni granica između 2 države nije bila nepremostiva prepreka za Ivi.

Da bi prešla put koji bi automobilom trajao 90 minuta, njoj je očigledno trebalo nekoliko nedelja.

Ivi je bila u lošem stanju kada se konačno "obratila" jednom vlasniku kuće u Omahi tražeći hranu. Tada je bila teška samo 29 kilograma, u odnosu na 40-45 koliko iznosi prosek za pse njenog uzrasta i rase. Postala je toliko mršava da joj je jedna od prednjih nogu skliznula kroz okovratnik, uzrokujući ranu od trljanja koja se inficirala.

Vlasnik kuće kojoj je prišla Ivi sarađivao je sa službenikom za kontrolu životinja kako bi je namamio u garažu.

- Verovatno nije imala još mnogo vremena, pa mi je drago što smo je pronašli kada jesmo - rekla je Keli Braun, direktorka terenskih operacija za Humanitarnog društva Nebraske.

IZVOR: FB / Nebraska Humane Society

Dobronamerni istražitelji možda su zapravo otežali pronalazak Ivi. Keti Iton, osnivač udruženja Izgubljeni ljubimci područja Omaha, rekao je za novine da su ljudi koji su se spuštali na područje gde je Ivi primećena možda uplašili psa.

- Svakog dana kada je pas napolju, sve se više plaši. Svakoga puta kada ga druga osoba pozove, to ga još više izbezumi. Kada se pas izgubi, sve mu je čudno - rekao je Iton za novine.

Drugi pas koji je pobegao sa Ivi, bernski planinski pas po imenu Kalipso, još uvek nije pronađen.

Na sreću, Ivi je sada ponovo zajedno sa svojim vlasnikom, a ima i stručan nadzor od strane veterinara dok bude trajao oporavak.

Autor: redportal.rs

#izgubljen pas

#izgubljeni ljubimci

#pas vraćen vlasniku

#pronađen ljubimac

#pronađen pas