Mladić pati od teškog oblika invaliditeta 😢

Vremešni Italijan, 91-godišnjak iz Karare, "svoju vakcinu" protiv korona virusa ponudio je majci 22-godišnjeg Matea, mladića koji pati od teškog oblika invaliditeta.

Agencija Ansa piše o nesvakidašnjem velikodušnom gestu čoveka koji u devetoj deceniji spada u prioritetnu grupu osoba koje trebaju da se vakcinišu pre drugih.

Kako navodi agencija, 91-godišnji Ðovani je u lokalnim novinama La Nacione pročitao apel roditelja bolesnog mladića koji su tražili od regije Toskana da se i roditelji hendikepirane dece stave u prioritetnu grupu da bi zaštitili svoje dete, piše Srpskainfo.

- Vakcinišite Mateovu majku, njoj je potrebnije, ne smije rizikovati da donese zarazu kući, Ja sam imao dug život, imam veliku porodicu - ovim rečima je vremešni Italijan objasnio svoju ponudu.

Međutim, kako pišu novine, sprovesti u delo ovu ponudu nije jednostavno jer bi to bi predstavljalo presedan, ali bi isto tako predstavljalo rizik za zdravlje i život starca, a tu odluku i rizik niko ne želi da preuzme na sebe.

U Italiji je do sada, od 62 miliona stanovnika, protiv kovida-19 vakcinisano 2,8 miliona, što je tek 4,75 odsto populacije.

Sada se vakcinišu oni koji spadaju u prioritetnu grupu, a to su osobe preko 80 godina starosti, zdravstveno osoblje i zaposleni u školama.

Autor: Tanjug / Srpskainfo

#Human gest

#koronavirus

#lepe vesti

#vakcinacija