Žena je napadnuta otpozadi dok je piškila u poljskom toaletu

- Izašla sam napolje, sela u poljski toalet i osetila kako me nešto ugrizlo za zadnjicu dok sam sedela. Vrisnula sam i skočila - rekla je nesrećna žena.

Njen brat je čuo vrisak i krenuo natrag ka Šenon udaljenoj 50m od šatora za kampovanje. Tamo je zatekao Šenon kako previja ranu. Prvo su pomislili da je ujela veverica ili nešto tako sitno.

Erik je sa sobom poneo baterijsku lampu kako bi proverio šta se u toaletu nalazi. Kada je uperio lampu imao je šta i da vidi - medved je gledao pravo u njega. 😨😱

- Samo sam zatvorio poklopac što sam brže mogao. Rekao sam - Dole je medved, moramo što pre da idemo odavde. - I potrčali smo najbrže što smo mogli. - rekao je Šenonin brat.

Kada su se bezbedno vratili, previli su Šenon pomoću prve pomoći, ali su krenuli ka bolnici za slučaj da se rana pogorša.

- Krvarila sam, ali nije bilo toliko strašno - rekla je Šenon.

Sledećeg jutra pronašli su tragove medveda po celom imanju. Napustio je područje.

Smatraju da je medved ušao kroz otvor na dnu zadnjih vrata.

- Nije loše za jednu zimsku jazbinu - rekla je Šenon.

Biolog Karl Koh pretpostavlja da je reč o crnom medvedu na osnovu fotografije tragova koje je video i komšinice koja živi pola milje odatle i koja mu je poslala fotografiju medveda na svom imanju, dva dana kasnije. Taj vlasnik kuće je vikao na medveda, međutim, on nije reagovao, kao da je u hibernacijskom režimu.

Iako je zima, Koh kaže da često dobijaju ovakve pozive zbog medveda. 2020. je bila rekordna godina po broju problema na području Hainesa.

Koh sumnja da je medved udario Šenon šapom, ne i da je ugrizao.

- Što se tiče udarca po zadnjici od strane medveda, mislim da bi Šenon mogla biti jedina osoba kojoj se ovo ikada desilo - rekao je Koh.

Autor: redportal.rs

#Aljaska

#crni medved

#medved