Dao je obećanje kojeg se držao ceo svoj život.

U Egiptu je neko nacrtao mural posvećen doktoru koga su svi Egipćani voleli.

Radi se zapravo o doktoru Muhamedu Mešaliju koji je preminuo u 76. godini. On je poznat po tome što je svoj doktorski poziv radio gotovo 50. Posao je obavljao godinama potpuno besplatno, lečeći najsiromašnije građane Egipta.

Po nekoj računici, u ambulanti je provodio prosečno 12 č. što znači da je dnevno primao čak od 30 do 50 pacijenata, što složićete se nije mali broj.

Kada je jedan bogataš saznao o njegovom humanitarnom radu dao mu je 20.000 dolara, automobil i stan. Doktor je poklon prihvatio, ali je uradio neverovatnu stvar.

Doktor Muhamed Mešali je prodao auto, a novac je donirao, i tako pomogao siromašnim pacijentima, takođe, kao i svaki doktor, uložio je i u novu medicinsku opremu.

Doktor je na taj način ispoštovao oca koji je žrtvovao svoj život da bi Muhamed diplomirao na Medicinskom fakultetu u Kairu, 1967.

Kada je doktor upitan zašto to radi, odgovorio je:

Moj otac je žrtvovao svoj život da bi me učinio doktorom. Onda sam obećao Bogu da neću uzeti ni novčića od siromašnih i da ću živeti život u službi ljudi, bilo koje kulture ili veroispovesti.

Foto: Facebook.com/zanimljivosti

IZVOR: YT / inspireD inspireS

Autor: redportal.rs

#Egipat

#doktor

#obećanje

#otac

#vrlina