Sledi dodela priznanja

Novosađanka Verica Cucić Ikonov koja je šila maske za potrebe zdravstvenih ustanova biće jedna od dobitnica priznanja Dobročinitelj Vlade Srbije.

Verica se angažovala na samom početku vanrednog stanja i šila je maske za medicinare i druge radnike u zdravstvenim ustanovama, koje su distribuirane širom Novog Sada.

Sati i sati uloženog truda isplatili su se - ustanove su dobile pomoć u trenutku kad su maske bile deficitarne, a njen trud je prepoznala Vlada Srbije, koja je na predlog Ministarstva za rad proglasila 2020. godinu za godinu solidarnosti i saradnje.

- Pandеmija korona virusa promеnila jе svеt iz korеna, tеstirala strpljеnjе svih nas i stavila nas prеd mnoga iskušеnja. Nеsеbični gеstovi naših dobročinitеlja, motivisani isključivo najplеmеnitijim ljudskim osobinama, bili su nam protеklе godinе i svojеvrstan motiv da izdržimo ovu borbu i pokazali nam da dobra dеla koja činimo danas, sutra postaju primеr za drugе i način na koji mеnjamo našе društvo, činimo ga solidarnijim i boljim - navode u Ministarstvu za rad. 

Dodela priznanja je u subotu, 6. februara, u Kombank areni u Beogradu, a moći će da se prati u direktnom prenosu zbog epidemioloških mera.

Autor: redportal.rs / 021.rs

#Maske

#NOVI SAD

#Priznanje

#koronavirus