Smetaju im susret sa Miloradom Dodikom i trobojka u kabinetu 🟥🟦⬜

Za sada ne postoji većina koja bi mogla smeniti andriju Mandića sa mesta predsednika Skupštine Crne Gore, budući da mu podršku iskazuju poslanici Pokreta Evropa sad, Demokrata, Socijalističke narodne partije i njegove matične koalicije Za budućnost Crne Gore.

Opoziciona Demokratska partija socijalista uputila je zvaničan zahtev za smenu Mandića za mesta šefa parlamenta, a da bi takav zahtev bio usvojen neophodna je podrška 41 poslanika koja trenutno izgleda ne postoji.

Ipak, kako pišu Vijesti, podršku smeni Mandića najavljuje Bošnjačka stranka Ervina Ibrahimovića, uprkos konstantnim izjavama iz koalicije Za budućnost Crne Gore da je Bošnjačka stranka prihvatljiva kao deo vlasti i poželjna kao partner.

Vijesti prenose i da će podršku smeni dati i Hrvatska građanska inicijativa, dok iz Albanskog foruma, čiji je lider Nik Đeljošaj potpredsednik Vlade, poručuju da bi ta partija mogla preispitati svoj stav o podršci Vladi ukoliko dođe do njene prevremene rekonstrukcije uz nepoštovanje koalicionog sporazuma. Koalicioni sporazum predviđa da će koalicija Za budućnost Crne Gore postati deo izvršne vlasti nakon rekonstrukcije koja će biti izvršena u prvih godinu dana, a u poslednjih nekoliko nedelja su premijer Milojko Spajić i lideri koalicije ZBCG poručivali da je moguća rekonstrukcija i pre predviđenog roka.

Autor: redportal.rs