MILANOVIĆ: HDZ-ovcu je teže igrati po pravilima nego srce dati. 😂

Trzavice između premijera i predsednika Hrvatske su postale konstanta njihovog odnosa.

Jedan drugog optužuju za sve i svašta, a predsednik Hrvatske je veoma rečit čovek pa u svaku situaciju unese i malo humora.

Sad je kament spoticanja komentarisanje premijera Plenkovića u vezi sa EPPO (kancelarija evropskog javnog tužioca) njegovim istragama u vezi sa trošenjem novca datog Geodetskom fakultetu, a potom je priznao da je bio za osnivanje EPPO-a u Hrvatskoj.

- Što se tiče Geodetskog fakulteta - koristio je EU sredstava u projektu iz Operativnog program konkurentnost i kohezija u kojem je nadležno Ministarstvo nauke, za redovni projekat kupovali su jahte i auta, neko ih je od kolega prijavio da to ne koriste za službene svrhe i to je bilo interesantno Kancelariji evropskog javnog tužioca pa je sasvim legalno pokrenuo istrage.

Na ovo je reagovao Milanović koji je rekao:

- Imam dileme ne samo oko evropskog tužioca, nego oko niza uzurpiranih evropskih funkcija, ali ja to stalno govorim, a Plenković im trči u zagrljaj. Ni u jednom slučaju kad se neko iz Brisela brecnuo na demokratski izabranu premijerku ili premijera, bio je mutav i sad se čudi kad se njega tiče. Vrlo suzdržano mu je to rekla s porukom da se ne petlja. I sad kad tebi ne paše kad misliš da si konačno porobio pravosuđe, sad se ona javila, ne čudi me da je zapanjen. Predstavlja se kao pravnik i političar i veliki hrvatski muž. Ko te šiša, frajeru! Jesi to osnovao? Jesi. Igraj po pravilima. Ali HDZ-ovcu je teže igrati po pravilima nego srce dati. 😂😂

Autor: Redportal.rs