Evropsko-mediteranski seizmološki centar objavio je jutros da su u blizini Petrinje i Siska registrovana dva nova umerena zemljotresa.

Evropsko-mediteranski seizmološki centar objavio je jutros da su u blizini Petrinje i Siska registrovana dva nova umerena zemljotresa.

Prvi potres magnitude 3,2 po Rihteru zabeležen je u petak ujutro u 4.52, a epicentar je bio 12 kilometara jugozapadno od Petrinje. Drugi potres magnitude 3,1 registrovan je u 6.37, a epicentar je bio 19 kilometara jugozapadno od Siska.

Prema satelitskim snimcima, tlo u Petrinji se zbog razornog zemljotresa koji je u utorak pogodio to područje, spustilo više od 10 centimetara

Snimke je na Fejsbuku objavio Alen Berta, inženjer šumarstva i konsultant u međunarodnoj kompaniji CGI zadužen za posmatranje planeta, prenosi portal Index.hr.

U Petrinju stigla pomoć iz Republike Srpske

Predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac izjavio je da su, zahvaljujući pomoći predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović, stigli kontejneri za smeštaj najugroženijih porodica pogođenih nedavnim zemljotrresom u Glini i Petrinji.

Kontejneri su noćas stigli u Petrinju zahvaljujući odluci Cvijanovićeve da hitno interveniše kako bi bila pružena pomoć ljudima koji su u zemljotresu ostali bez krova nad glavom, koji noćivaju u autima sa decom, rekao je za Srnu Pupovac, prenosi portal RTRS.

Autor: Tanjug

#10 centimetara

#Hrvatska

#Petrinja

#Zemljotres