Građani i dalje zabrinuti

Za građane Hrvatske, posebno u epicentralnom području Petrinje, Siska i okolnih sela, protekla noć je bila duga i besana, uz neprestano podrhtavanje tla.

U jučerašnjem snažnom zemljotresu, prema informacijama nadležnih, poginulo je najmanje 7 osoba, među kojima ima dece, dok je više desetina povređenih, od kojih jedan broj teže.

Foto: Tanjug AP/HINA

Ruševine se i dalje pretražuju u nadi da ispod njih više nema stradalih. Od juče se u Hrvatskoj dogodilo više potresa, najjači je bio 6,2 po Rihteru, a niz novih udara je prelazio 4 stepena.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić je jutros rekao da ljudi, čije su kuće srušene, nisu želi da idu u organizovani smeštaj. U zagrebačku kovid bolnicu Dubrava je tokom jučerašnjeg dana i protekle noći prebačeno 54 bolesnika iz oblasti Sisak i Petrinje, od toga je njih 8 na respiratorima.

Lakši bolesnici su primljeni u zagrebačku Arenu, njih 74. Društvenim mrežama su se kasno sinoć proširile priče o navodnim pljačkama na porušenom području, ali su nadležni to demantovali.

Stanovnici Petrinje, Gline i ostalih mesta noć su proveli uz vatru na ulici iz straha od novog jačeg potresa. Neki su spavali u svojim automobilima ispred kuća.

Foto: Tanjug AP/HINA

Autor: Tanjug/redportal.rs

#Hrvatska

#Petrinja

#Sisak

#Zemljotres