Dodik istakao da će skratiti boravak u Moskvi

Najavljeni miting nade u organizaciji SNS, koji je za 26. maja najavio lider stranke Aleksandar Vučić, ujedinio je vlast i opoziciju u Republici Srpskoj.

Predsednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik, koji je ranije podržao skup u Beogradu, rekao je da će skratiti boravak u Moskvi i da će 26. maja biti u Beogradu.

Na mitingu će biti predstavnici SDS iz Republike Srpske potvrdio je lider stranke Milan Miličević.

Miličević je rekao da neće biti organizovanih autobusa, ali je dodao da zna da ima interesovanja za odlazak u Beograd.

"Moj generalni stav ne samo za miting 26. u Beogradu već generalno na bilo kakvo narodno okupljanje smatram legitimnim i potrebnim da se izrazi volja grupa, političkih partija, NVO, po bilo kom bitnom političkom, ili životnom pitanju. Smatram to legitimnim. Znam sigurno da će značajan broj pristalica i simpatizera SDS biti na mitingu u Beogradu", rekao je Miličević.

Dodao je da SDS ima veoma zahvalan odnos prema SNS i Srbiji, zbog svega onoga što su učinli za Republiku Srpsku, od razvojnih projekata, ulaganja u školstvo, zdravstvo.

"U tom smislu smatram da gospodin Vučić vodi veoma odgovornu politiku i prema Republici Srpskoj i BIH, on to uvek u svakom istupu naglasi u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Srbija otkad je Aleksandar Vučić na čelu ima ekonomski procvat, mnogo novih radnih mesta, mnogo urađenih infrastrukturnih projekata, kilometra autoputa, ne može se ne naglasiti da je to pravi način vođenja jedne države", kaže Miličević za sarajevsku N1 tv.

I predsednica NF u osnivanju Jelena Trivić je ranije najavila da će biti na mitingu u Beogradu 26. maja i pozvala simptatizere da joj se pridruže.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Dodik