Svi su uhapšeni policijskoj akciji Impakt

MOSTAR: Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu protiv Sade Đuguma, Adnana Šljivića, Alena Fale, Ismeta Vrce zvanog Hipa i Armina Pajića zvanog Žoha, kojom se terete za više krivičnih dela, među kojima su iznude, otmice, trgovina droge i pranje novca, javljaju Nezavisne.

Naime, optužnicom, koju je Kantonalno tužilaštvo HNK podiglo, Đugumu, Šljiviću i Fali stavlja se na teret da su 2019. godine, pa do avgusta 2021. godine, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi velike vrednosti, uz upotrebu sile, oružja i ozbiljnih pretnji, kao grupa za organizovani kriminal počinili više krivičnih dela.

Grupu je, kako se navodi, organizovao i njom rukovodio Sado Đugum.

Terete ih za organizovani kriminal u vezi sa produženim krivičnim delom iznuda, izazivanje opšte opasnosti, nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih maretija, u sticaju sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sadi Đugumu stavlja se na teret i navođenje na prostituciju, trgovina ljudima i podsticanje na ubistvo.

Optuženog Vrcu tereti da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, dok se Pajić tereti za pomaganje u izazivanju opšte opasnosti.

Optuženi Đugum, Šljivić, Fale i Vrce su višestruki povratnici u vršenju krivičnih dela, a svi su uhapšeni policijskoj akciji Impakt.

Autor: nezavisne.com

#Mostar

#kriminal

#petorka