Krađe započeli u avgustu 2020.

Pulska policija uhapsila je dvojicu serijskih provalnika osumnjičenih da su ukrali najmanje 30.000 evra vredne predmete, pišu Nezavisne.

Oni se terete i za krivotvorenje isprava, te nedozvoljeno posedovanje oružja i prikrivanje ukradenog automobila i plena.

Istarska policija je saopštila da su 40-godišnjak i 33-godišnjak uhapšeni prošle nedelje u Šišanu nedaleko od Pule.

Istragom je utvrđeno je da je dvojac započeo seriju krađa u avgustu 2020, kada su iz auto-kampa u Premanturi ukrali 2 električna bicikla u vlasništvu 52-godišnjeg Nemca. Pohod su nastavili u Puli kada su krajem prošle i početkom ove godine iz stubišta zgrade ukrali 2 električna romobila, a u februaru i motocikl kavasaki.

Osumnjičeni su i da su prošle godine u septembar provalili u vikendicu u Vodnjanu, odakle su ukrali televizor, audio-opremu, razne alate i automobil suzuki, kao i u spremište alata u Valturi, te vikendicu u Šišanu, gde su skrivali neke od ukradenih predmeta.

Istragom je potvrđeno i da su s ukradenog suzukija skinuli registarske tablice i postavili ih na fijat, u kojem je naknadno pronađena prerađena poluautomatska puška erma-werke s prigušivačem, kao i municija. Reč je o oružju kategorije A, čije je posedovanje zabranjeno.

Između ostalog, pronađene su i manje količine ekstazija i amfetamina, koje je dvojac držao za vlastitu upotrebu, navodi Index.hr.

Procenjuje se da su osumnjičeni krađama oštetili vlasnike za minimalno 35.000 evra, te su uz krivičnu prijavu privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Autor: nezavisne.com / index.hr

#krivotvorenje isprava

#policija

#pulska policija