Državna izborna komisija (DIK) do sada je potvrdila samo kandidaturu jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića.

Iako je iz Demokratske partije socijalista (DPS) najavljeno da će danas biti poznat njihov kandidat za predsedničke izbore, još uvek ne znamo ko će u njihovo ime ući u izbornu trku, prenosi Dan.

Kako Dan saznaje, kandidat DPS-a će biti poznat do ponedeljka. To će najverovatnije biti aktuelni predsednik Milo Đukanović, zbog toga što to članstvo od njega očekuje.

Međutim, on nije siguran u pobedu i zato se još premišlja da li da ulazi u ovu utakmicu. Ukoliko to ne bude Đukanović, onda će kandidat DPS biti bivši gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Na zajedničkom kandidatu suverenističkog bloka i dalje insistiraju u Liberalnoj partiji. Na sednici predsedništva stranke jedan od predloga je bio i da njen predsednik Andrija Popović bude kandidat.

Državna izborna komisija (DIK) do sada je potvrdila samo kandidaturu jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića.

Učešće na izborima najavili su i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Dejan Vukšić iz Demohrišćanskog pokreta.

Kandidaturu je najavio i Nusret Balić iz Bijelog Polja, koji će nastupiti kao nezavisni kandidat u ime grupe građana Ujedinjeni narodi.

Predsedničkog kandidata najavile su i Demokrate Alekse Bečića, ali ni ime njihovog kandidata još nije poznato javnosti.

Bečić će za 24. februar sazvati sjednicu glavnog odbora na kojoj će odrediti kandidata za predsednika Crne Gore.

Sednice opštinskih odbora i mjesnih odbora Demokrata su u toku, a na svim do sada održanim sednicama članovi partijskih organa dominantno predlažu Bečića za kandidata za predsednika Crne Gore.

Infrastruktura Demokrata prikupila je za samo par dana više od 10.000 potpisa podrške i ovaj proces se nastavlja do kraja ove nedelje – saopštio je Boris Bogdanović, predsednik kluba poslanika Demokrata.

Autor: Dan