Problem koji imam sa premijerom zaduženim za Crnu Goru je to što on ne govori istinu Albancima 😉

Premijer tzv, Kosova Aljbin Kurti rekao je da sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem ima korektne odnose, ali da mu zamera to što Albancima ne govori istinu o Beogradu i što je učinio ustupke Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Kako prenosi Indeks onlajn, Kurti je to rekao u intervjuu za Opinion, odgovarajući na pitanja kakvi su njegovi odnosi sa potpredsednikom vlade Sjeverne Makedonije Artanom Grubijem i premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem, koji su albanskog porekla, prenosi Dan.

On je objasnio da sa obojicom neguje i prijateljske i službene odnose, a na insistiranje novinara da kaže li je to slučaj sa oba lidera, Kurti je naveo da određene stvari zamera Abazoviću. ☝🏻

- Zbog prilika u Crnoj Gori, gde su osnažene prosrpske četničke snage, žalim što još nismo uspeli da održimo, recimo, zajednički sastanak vlada kao što smo to uradili sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Problem koji imam sa premijerom zaduženim za Crnu Goru je to što on ne govori istinu Albancima o Beogradu i što je učinio ustupke Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori - rekao je Kurti, prenosi Kosovo online.

Autor: Dan