Nezadovoljni niskim platama i uslovima rada

ZAGREB: Radnici Čistoće od juče su u štrajku zbog vanrednih otkaza koji su izdani trojici njihovih kolega. Gradsko smeće nakuplja se na zagrebačkim ulicama jer radnici i dalje odbijaju da se vrate na posao nezadovoljni niskim platama i uslovima rada, javljaju Nezavisne.

Štrajk, kojem se juče pridružilo oko 1.000 zaposlenih firme Čistoća u 3 smene, izbio je u početku bez sindikalne organizacije, a glavni povod su, naveli su nezadovoljni radnici, vanredni otkazi koji su krajem prošle sedmice uručeni trojici njihovih kolega zbog navodno nesavesnog obavljanja posla.

Naime, trojica radnika snimljena su kako u kamion za plastiku iskrcavaju kontejnere s ostalim otpadom, što je nakon emitovanja na centralnom državnom dnevniku izazvalo bes građana i dela javnosti.

Svega desetak dana nakon tog događaja Zagrebački holding, vlasnik filijale Čistoća, dvojici radnika i vozaču uručio je vanredni otkaz.

Od juče okupljeni radnici Čistoće poručili su kako se neće vratiti na posao dok se i njihova trojica kolega ne vrate na posao, a u obrazloženju su naveli kako nije bila reč o neodgovornom mešanju otpada, nego o korišćenju kanti za drugu vrstu otpada za zbrinjavanje prevelike količine plastike.

Autor: nezavisne.com

#Smeće

#zagreb

#Štrajk