Majka: Nisam verovala da će se ovo desiti

ZENICA: Majka i sin iz Zenice, koji su živeli na otvorenom na Kamberovića polju, danas su dobili smeštaj 💓💓💓, javljaju Nezavisne.

- Nakon što su pojedini lokalni blogovi objavili da na Kamberovića polju u Zenici živi majka sa sinom stopostotnim invalidom, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović odmah je kontaktirao nadležne službe zahtijevajući da se ovaj problem promptno reši - saopšteno je iz Gradske uprave u Zenici.

On je rekao da je zajedno sa resornom službom po hitnom postupku pronašao rešenje, te su smestili tu porodicu u stan u Radakovu.

- Odmah po saznanju da majka sa sinom boravi na otvorenom odnosno na Kamberovića polju po zimi i kiši, naredio sam nadležnim službama da se u roku od odmah zbrine porodica. Lično sam otišao i uručio majci i sinu stan, da mogu večeras mirno spavati oni u stanu i ja u svojoj kući. Od direktora Centra za socijalni rad sam upoznat da su im ranije davali određene smeštaje, međutim, to im nije odgovaralo. Takođe, od njih sam obavešten da oni nisu bili na Kamberovića polju 2 meseca, kako tvrde pojedini mediji, jer su nedavno izašli iz smeštaja koji im je dodeljen, baš kao što nije istina da je Kabinet gradonačelnika ikada kontaktiran po ovom pitanju - rekao je Kasumović.

Majka koja je sa sinom bila bez krova nad glavom nije krila oduševljenje.

- Nisam verovala da će se ovo desiti. Zateklo me, verujte. Prezadovoljni smo - kazala je majka prilikom uručenja ključeva i stana u zeničkom naselju Radakovo.

Autor: nezavisne.com

#Zenica

#majka

#sin

#smeštaj