Nikoga ne uznemiravamo i ne činimo nikakvo zlo, naveo je Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je tradicionalnom prijemu Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka povodom Božića u kasarni Kozara u Banjaluci.

Liturgiju u Crkvi Svetih novomučenika jasenovačkih u krugu kasarne služio je episkop bihaćko-petrovački Sergije uz sasluženje banjalučkih sveštenika.

Prijemu su prisustvovali srpski član i predsedavajuća Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i zamenik ministra odbrane Mirko Okolić.

Ovom prilikom, predsednik Republike Srpske je izjavio:

Mi smo oni koji razumeju da budućnost ne može da bude originalna ako se ne zasniva na činjenicama iz prošlosti i u tom pogledu želim da kažem da Republika Srpska nije imala nikakvu nameru, osim da obeleži svoj Dan i božićne praznike.

Dodik se osvrnuo i na kritike povodom Dana Republike Srpske:

Verujemo da nikog ne uznemiravamo i ne činimo nikakvo zlo, a onima koji su pomalo uznemireni apsolutno je vidljivo da nisu imali razloga za tako nešto, što su pokazali i ovi praznici.

Treći pešadijski (Republika Srpska) puk formiran je nakon što je 2005. godine došlo do formiranja zajedničkih Oružanih snaga BiH, te kao takav nastavlja tradiciju Vojske Republike Srpske.

IZVOR: TW / @MiloradDodik

Autor: redportal.rs