Novi turistički sadržaj na olimpijskoj planini

Turističke posete Romaniji i Trebeviću povećavaju se zahvaljujući novim sadržajima, koji će se od proleća dodatno obogatiti, jer će posetiocima biti omogućeno panoramsko osmatranje iz balona, rekao je Srni direktor Turističke organizacije Jahorina grada Istočno Sarajevo Igor Tošić.

Tošić je napomenuo da će ova godina u oblasti turizma ostati rekordna za Istočno Sarajevo, iako će se pamtiti kao godina u kojoj se manje putovalo.

- Na Jahorini su opet oboreni svi rekordi. Leto nikada nije bilo posećenije i samo u jednom danu bilo je 5.000 vožnji alpin kosterom, a to je samo jedan sadržaj. Videćemo kakva će situacija biti sa zemljama regiona, da li će zatvarati granice - reako je Tošić.

Prema njegovim rečima, najviše pažnje izazvala je najava da će od proleća turistima biti omogućeno panoramsko razgledanje iz balona.

- Vožnja balonom biće posebna atrakcija i sadržaj koji će privući još više posetilaca na Trebević. Rok za dostavu počeo je teći pre šest dana i očekuje se da on bude dopremljen na Brus za 40 dana - pojasnio je Tošić i dodao da će prve vožnje sačekati povoljnije vremenske uslove.

Sve je ovo deo nastavka aktivnosti velikog projekta koji sa 505.000 KM finansiraju EU i Nemačka.

Autor: redportal.rs

#Bosna i Hercegovina

#Istočno Sarajevo

#Pale

#Republika Srpska

#jahorina