Osumnjičeni i uhapšeni koji se dovodi u vezu s ubistvom i napadom navodno dosad nije bio u policijskoj evidenciji

SARAJEVO: Višegodišnje maltretiranje, stalno otimanje novca, pretnje i drugi vidovi zlostavljanja bili su, prema prvim informacijama, povod za krvavi pir u ponedeljak uveče, kada su na ulicama Sarajeva nožem iskasapljene 2 osobe, pišu Nezavisne.

Od više uboda čakijom isto veče je preminuo Mirza Podbičanin, dok je Suljo Planja, poznatiji kao Suljo Domac, zadobio više ubodnih rana i lekari mu se bore za život.

Osumnjičeni i uhapšeni koji se dovodi u vezu s ubistvom i napadom je Elvir Sejfić, koji navodno dosad nije bio u policijskoj evidenciji.

Sve se odvijalo u samom centru Sarajeva, u blizini glavnog šetališta u Ulici Ferhadija, te u Ulici maršala Tita. Prvo mesto napada bilo je, navodno, nedaleko od pijace Markale u blizini Vječne vatre i Tržnice, a zatim i u Velikom parku, nedaleko od zgrade Predsedništva Bosne i Hercegovine. Prema tvrdnjama građana okupljenih na mestu događaja, ubijeni Podbičanin i povređeni Planja sreli su se sa Sejfićem i nastala je tuča.

Planja, poznatiji kao Suljo Domac, zadobio je 7 ubodnih rana. I Mirza Podbičanin i on odranije su poznati policiji. Planja je bio napadnut i u maju ove godine u ulici Sutjeska, gde na parkingu ima kamp-prikolicu u kojoj živi. Tada su mu polomljena rebra i oštećena slezina. U februaru prošle godine je izboden i tada je bio u teškom stanju. Osim toga, u njegovoj kamp-prikolici se predozirao jedan muškarac.

Zanimljivo je da Planja ni tada nije sarađivao s policijom, kojoj nije hteo da kaže ko ga je napao.

Suljo Planja je više puta hapšen zbog tuča, droge, nasilja, ali i pucnjave. U aprilu 2015. godine u ulici Koševo Planju je automobilom pokušao pregaziti Eldin Mulić, kojeg je sarajevski Kantonalni sud zbog toga osudio na 4 godine zatvora. Prikolica koju je koristio kao smeštaj je zapaljena u januaru 2019. godine, a navodno je uzrok požara bila kvarcna grejalica.

Autor: nezavisne.com / Vedran Radenović

#Sarajevo

#kanton

#krvavi obračun