Do sada imala 112 intervencija

BANJALUKA: Grad je u sklopu Odeljenja za inspekcijske poslove i Komunalnu policiju sredinom avgusta dobio Policiju za pse, koja se svakodnevno bavi pitanjima koja se odnose na ove životinje u najvećem gradu Srpske, pišu Nezavisne.

Kako su potvrdili iz Odeljenja za Nezavisne novine, Policija za pse je od formirana do sada, tačnije za mesec i po, imala ukupno 112 intervencija.

- Visina kazne koja se izriče vlasniku za nepoštovanje zakonskih obaveza jeste 100 KM - istakli su iz Odeljenja.

Dodaju da Policija za pse ima nekoliko nadležnosti, a između ostalog, to su kontrola životnih uslova vlasničkih pasa, čipovanje, vakcinacija protiv besnila te šetnje ljubimaca uz nadzor.

- U skorijem periodu, Policija za pse će biti fokusirana na provere da li su psi čipovani na teritoriji grada, što je i obaveza vlasnika pasa - kazali su oni.

Policija za pse, kako oni navode, izlazi redovno na teren i djeluje po pozivu sugrađana.

Prema njihovim rečima, brigu o psima lutalicama i dalje preuzima Higijeničarska služba, a ne Policija za pse.

Podsećamo, realizacija formiranja Policije za pse ostvarila se kako bi psi imali adekvatne uslove za život i boravak kod svojih vlasnika, ali sa fokusom na bezbednost sugrađana.

- Sve informacije o radu Policije za pse, ali i prijave problema, mogu da se dobiju putem brojeva telefona 065/877-031 i 051/306-464 - naveli su iz Gradske uprave.

Autor: nezavisne.com / Anja Vidić

#BANJALUKA

#Policija za pse

#pas