Predlažem Dodiku da se vrati u period kada smo intenzivno saradjivali.

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit izjavio je danas da je razgovarao sa predsednikom Srbije o teritorijalnom integritetu BiH i o izjavama političara iz Republike Srpske, koje se odnose na autonomiju tog entiteta u BiH.

- Vučić ima potpuno drugačije mišljenje od (srpskog člana Predsedništva BiH Milorada) Dodika. Dodik i (ruski predsednik Vladimir) Putin slično razmišljaju, rekao je Šmit.

- Šmit je dodao da će "uskoro uraditi nešto u vezi s državnom imovinom, što će se odnositi na RS", jer će i RS biti deo EU integracija.

- Predlažem Dodiku da se vrati u period kada smo intenzivno saradjivali, naglasio je Šmit i dodao da svi još ne znaju kakav će biti izborni rezultat u RS.

Dodao je da ima poverenje u Centralnu izbornu komisiju (CIK), koja zajedno sa nadležnim institucijama treba da proveri izborne kradje.

- Uzdržan sam, jer imam puno poverenje u CIK. Ne moram da koristim bonska ovlašćenja kada su pitanju izborne kradje. Neka (opozicioni kandidat za predsednika RS) Jelena Trivić i ostali traže ponovno brojanje glasova, rekao je visoki predstavnik u BiH.

Autor: Kurir.rs

#Balkan

#BiH

#šmit