Biće da sam uvek bila protiv ulaska Hrvatske u EU 🤷🏻‍♀️

Italija dobija najdesniju vladu još od Benita Musolinija. Prema privremenim rezultatima, desni blok na čelu s Braćom Italije, strankom koju vodi Giorgia Meloni, trebao bi imati uverljivu većinu u oba doma italijanskog parlamenta.

Reč je o ženi koja je u prošlosti hvalila Musolinija i govorila da se Dalmacija i Istra trebaju vratiti Italiji, piše Index.hr.

- Benito Musolini bio dobar političar jer sve što je radio, radio je za Italiju - rekla je jednom prilikom. Kasnije će promeniti ton, govoreći da je diktator napravio "greške".

Pisala je da Istra i Dalmacija moraju biti vraćene Italiji.

- Biće da sam uvek bila protiv ulaska Hrvatske u EU dok ne dođe do povrata imovine esulima. Da ne govorim o povratku, izravno, Istre i Dalmacije - napisala je jednom prilikom u komentarima.

Ranije ove godine objavila je status o Titu. U objavi iz februara je pisala da je apsurdno da se čast ukazuje nekome ko je odgovoran za pokolj Italijana.

- Braća Italije već su odavno predstavila prijedlog zakona kako bi se stalo na kraj ovoj sramoti.

- Žrtve fojbi i njihovi voljeni zaslužuju poštovanje i pravdu: odmah oduzeti orden Talijanske Republike maršalu Titu - napisala je.

Autor: DMS

#Benito Musolini

#Giorgia Melon

#braća italije