U oružanim napadima između zločinačkih organizacija škaljar i kavač od 2014. g. ubijeno 50 ljudi

Pojavili su se detalji o osumnjičenima za ubistvo vođe crnogorske bande Jovana Vukotića, koji je izgubio život u oružanom napadu u Istanbulu Šišliju, piše NTV, a prenosi Dan.

Utvrđeno je da je nalog za ubistvo Vukotića dao Radoje Živković, član zločinačke organizacije Kavač, a da su ubistvo izvršile dve zločinačke organizacije u Istanbulu u zamenu za 1,5 miliona evra. Pojavili su se izuzetni detalji u vezi sa atentatom na vođu kotorske bande, koji je ubijen u Šišliju za 1,5 miliona evra.

Organizovana policija pregledala je 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mesta gde je Vukotić ubijen. Na ovaj način iscrtavajući trasu motocikla, policija je utvrdila i da je na dan incidenta pratilo Vukotića vozilo.

Utvrđujući registarsku tablicu vozila, ekipe su svoja istraživanja usmerile na motocikl i vozilo. Tokom istrage  se saznalo da je motorom upravljao Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je vodio Bariš Neck, za kojim se tragalo sa crvenim obaveštenjem, i Emircan Sumer, pripadnik iste organizacije.

Organizovane ekipe pronašle su GPS uređaj ispod automobila i ispod poda u gepeku, u vozilu u kojem je Vukotić poginuo.

Produbljujući svoj rad, policijski timovi su otkrili da su E. E, Elanur Tuna i Furkan Iesil, članovi kriminalne organizacije koju je predvodio Binali Camgoz, koji je uhvaćen i uhapšen u Crnoj Gori prilikom pretresa uz crvenu poternici, pratili Vukotića četiri meseca u automobil koji su iznajmili iz Izmira.

Utvrđeno je da su osumnjičeni u poteri pokušali i da ubiju Vukotića, ali nisu.

Policija, koja je sa nadležnima u Crnoj Gori razmenjivala informacije radi utvrđivanja Vukotićevih veza, saznala je da je u oružanim napadima između zločinačkih organizacija škaljar i kavač od 2014. godine ubijeno 50 ljudi, a povod za to je spor oko droge.

Kada su ekipe otkrile veze osumnjičenih koje su identifikovale, utvrđeno je da su član zločinačke organizacije Kavač Radoje Živković i Zdravko Perunović dali naređenje za napad na Vukotića.

Pretresajući adrese osumnjičenih, policija je zaplijenila šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih karata iz raznih zemalja, 3 satelitska GPS uređaja i 2 oružja korišćena u incidentu.

IZVOR: YT Dan

S druge strane, u pregledima telefona, računara i prenosivih memorijskih kartica osumnjičenih pronađena je mnoga organizaciona dokumentacija o tome kako je napad izvršen.

12 osumnjičenih, čiji su postupci u Policijskoj upravi Istanbula okončani, upućeni su u zgradu suda.

Autor: Dan

#Bariš Neck

#Emircan Sumer

#Jovan Vukotić