Slučaj potresao javnost

FOČA: Nakon što je u Univerzitetskoj bolnici Foča tokom porođaja medicinskom radniku beba ispala na pod, jedna od mera koja je predložena jeste da svi zaposleni na Odeljenju za ginekologiju i akušerstvo, te u Ginekološko-akušerskoj ambulanti, idu na ponovnu obuku.

Potvrđeno je to za Nezavisne novine iz ove zdravstvene ustanove, odakle je prošle sedmice stigla šokantna informacija, koja je zgrozila bh. javnost i upalila alarme za uzbunu.

Naime, policija proverava navode prijave koja se odnosi na nesavesno pružanje lekarske pomoći u Univerzitetskoj bolnici Foča, gde je novorođenče zadobilo povrede glave.

Beba je, kako nam je potvrđeno iz trebinjskog tužilaštva navedenom portalu, još u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a iz fočanske bolnice, pozivajući se na informacije koje dobijaju od kolega, kažu da je njeno zdravstveno stanje dobro.

Dodaju da su proveli sve neophodne radnje koje se tiču uzimanja potrebnih podataka sa izjavama neposrednih učesnika događaja, a od strane rukovodstva Ustanove.

Kako je ranije rečeno Nezavisnima u Policijskoj upravi Foča, slučaj je 20. avgusta policiji prvo prijavio dežurni ljekar KCUS.

Policiji je rekao da je u KCUS dovezeno novorođenče sa povredama glave, rođeno u Univerzitetskoj bolnici Foča.

- Istog dana otac novorođenčeta prijavio je nesavestan rad lekara u Univerzitetskoj bolnici Foča. O svemu je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio da se preduzmu sve mere i radnje na dokumentovanju krivičnog dela - rekli su u PU Foča.

Autor: nezavisne.com

#Foča

#beba

#bolnica