Mladi političar koji je bio na respiratoru i u komi pobedio koronu

Nikola Vukčević (32), mladi političar iz Banjaluke, nakon 40 dana teške borbe za život, pobedio je koronu, oporavlja se i uskoro će biti otpušten na kućno lečenje.

Kako prenosi Srpska info, to je potvrdio njegov prijatelj Davor Strika, koji je u teškim danima bio uz njega i njegovu porodicu mladu suprugu i kćerkicu, osmomesečnu bebu.

- Oporavak ide u željenom pravcu. Nikola je van životne opasnosti i nadamo da će se uskoro vratiti svojoj kući i porodici. Zahvaljujemo svima koji su ga u ovim teškim danima podržavali, a posebno ljudima iz cele Srpske, koji su darovali krv neophodnu za Nikolino lečenje. Želimo brz oporavak svima zaraženima od kovida – poručio je Strika.

Nikola Vukčević je na minulim izborima bio kandidat za odbornika u Banjaluci, na listi Socijalističke partije. Ostao je prvi ispod crte na listi svoje stranke, ali nije mogao da učestvuje u kampanji jer se razboleo na samom početku kampanje.

Prve simptome kovida osetio je 11. oktobra, a već za nekoliko dana energični mladi Banjalučanin je bio na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru RS, na Klinici za intenzivnu medicinu.

Autor: redportal.rs

#Banja Luka

#Nikola Vukčević

#Republika Srpska

#koronavirus

#političar