Trodnevna manifestacija sastoji se od DANA ISTINE, DANA SLOBODE I DANA OTADŽBINE 💞🥰

Polaganjem venaca na spomenik tribunu i književniku i prigodnim kulturno-umetničkim programom u Parku Petar Kočić svečano je otvorena manifestacija 57. Kočićev zbor, prenose Nezavisne.

Ministrica prosvete i kulture Republike Srpske, Natalija Trivić, koja je otvorila ovu manifestaciju, poručila je kako je upravo Petar Kočić deo našeg kulturnog identiteta, te da Petra Kočića ne smemo da zaboravimo. ☝🏻

- Već tradicionalno mi obeležavamo ovu manifestaciju ovde u Parku Petar Kočić. Program je ove godine raznovrstan i sadržajan. Svojim delima, Petar Kočić i danas svedoči na koji način treba da razmišljamo i na koji način treba da branimo srpski i nacionalni identitet, te da se odupremo svemu onome što nosi jedno društvo - poručila je Trivićeva.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je prisustvovao otvaranju manifestacije, rekao je da su neki ljudi bezvremenski, a njihove ideje su večne i uvek moderne.

- Kada čitate dela Petra Kočića, možete da vidite da je on i dalje sveprisutan u našem društvu i da njegova dela na najbolji mogući način oslikavaju sadašnjicu, društvo i sva aktuelna dešavanja. Ove godine smo promenili koncept, pa se ova manifestacija sastoji iz tri dana, i to dana istine, slobode i otadžbine - rekao je Stanivuković.

Iskoristio je priliku da pozove sve sugrađane, ali i turiste da danas isprate sve sadržaje u okviru ove manifestacije, koji se dešavaju u Banjaluci, a da u naredna dva dana posete Stričiće i Manjaču gde ih takođe očekuje bogat program.

Autor: Nezavisne

#BANJALUKA

#Kočićev zbor

#Petar Kočić