Nijednu ružnu reč nisam rekao, samo me pustite da položim cvet, poručio je on

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je spreman i za optužnicu i za hapšenje, ali samo traži da mu se dopusti da poseti Jasenovac i oda počast žrtvama ustaškog terora, piše Dan.

- Pogledajte šta je sve izazvala moja želja da položim cvet na Jasenovački cvet. Nijednu ružnu reč nisam rekao - izjavio je Vučić danas.

Kazao je da je to izazvalo veliku histeriju i poručio je da ga mogu i uhapsiti.

- Zbog čega? Zbog reči od 1995.? Nije problem, ja sam spreman, samo da me puste da odem do Jasenovca da položim cvet. Takve optužnice mi možemo 20 protiv njihovih lidera podići. To je toliko glupo i besmisleno da nemam reči da se takvim glupostima uopšte neki ozbiljan čovjek bavi - rekao je Vučić.

Podsetimo, hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je ove sedmice da i Hrvatska "ako bude loše volje" može optužiti Vučića “zato što je divljao na teritoriju Hrvatske 1995. godine”.

Vučić je ponovio da "nijednu tešku reč,niti nešto loše" nije rekao ni o kome iz Hrvatske, kao što oni govore o Srbiji i njemu.

Podsetimo predsednik Srbije Vučić imao je nameru 17. jula posetiti spomen područje Jasenovac, na kojem je u Drugom svetskom ratu bio ustaški koncentracioni logor u kojem su ustaše tadašnje samoproglašene Nezavisne Države Hrvatske držale zarobljenim i ubijale Srbe, Jevreje i Rome,.

Autor: Dan

#aleksandar vučić

#jasenovac

#zoran milanović