Za sada policija ne može da govori o tome da li je smrt Borilovića nastupila od posledica ranjavanja od strane policije ili Cetinjanina N.K.

Aleksandar Bošković, načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala MUP-a Crne Gore rekao je da je Vuk Borilović koji je u centru Cetinja ubio deset sugrađana, a ranio njih šest, za juče imao zakazan lekarski pregled.

Na pitanje da li je otkriven motiv jučerašnjeg zločina koji je na Cetinju izvršio Borilović, Bošković kaže da su istražne mere i aktivnosti još uvek u toku, prenosi RTCG.

- Preliminarno možemo da potvrdimo da je Borilović posljednjih dana pokazivalo određene promjene ponašanja. Zbog toga je uz pomoć prijatelja za juče bio zakazan ljekarski pregled - naveo je Bošković i dodao, da nažalost do tog pregleda nije došlo.

Načelnik Bošković je potvrdio da je obudukcija tela Borilovića završena.

- Međutim, ja u ovom trenutku ne moguda iznosim više detalja bez odobrenja Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT). Nalaz će biti dostavljen VDT. Na telu izvršioca zločina ima više povreda od vatrenog oružja, ali u tom smislu ne možemo saopštiti više detalja - rekao je Bošković.

Ponovio je da za sada policija ne može da govori o tome da li je smrt Borilovića nastupila od posledica ranjavanja od strane policije ili Cetinjanina N.K.

Bošković podsjeća da je u 15.30 časova policija dobila informaciju da je u naselju Medovina došlo do pucnjave, da je po dolasku na mesto pucnjave policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama, nakon čega je Borilović pucao i na njih.

- Posle toga su se stekli svi zakonski uslovi da policija uzvrati paljbu. Ispaljeno je 20 projektila, a u razmeni vatre ranen je i jedan policajac - rekao je Bošković.

Autor: redportal.rs

#cetinje

#lekarski pregled

#ubica