Videli su da nešto nije uredu i pritrčali su prema automobilu...

Pre nekoliko dana na granici Republike Srpske i Crne Gore desila se dramatična situacija u kojoj je hrabri Dario iz Gradiške spasio dečaka Strahinju Jovanovića (15) koji je putovao sa porodicom iz Srbije, piše etrebinje.

Dario Šarić i njegova devojka Bojana Šarkan zaputili su se iz Gradiške ka manastiru Ostrog u Crnoj Gori. Međutim nisu mogli preći granicu jer je Bojana zaboravila dokumente, te su morali napustiti autobus.

Dok smo čekali prevoz za Trebinje, jer smo odlučili tamo provesti vikend kad već nismo gde smo planirali, naišao je automobil BG tablica i velikom brzinom prošao kroz granični prelaz i zaustavio se sa desne strane puta. Iz vozila su izašli uplakani majka i otac sa još dvoje dece – priča za naš portal Bojana Šarkan.

Videli su da nešto nije uredu i pritrčali su prema automobilu.

Dario je dečaka, koji je bio van sebe i grcao krv, oborio na stranu i ne oklevajući na silu otvorio usta i izvukao jezik. Svi su bili u šoku, niko nije prilazio. Dario je rekao da se zovne hitna pomoć, što je i uradio pogranični policajac. Dok smo čekali hitnu on se borio za Strahinju koji je došao malo sebi, ali i dalje u neznanju šta ga je snašlo. Hitna pomoć je došla nakon 10 minuta i povezala malog Strahinju u Trebinje – kaže nam Bojana.

Kako nam kaže Bojana, ustanovljeno je da je dečak imao prvi napad epilepsije koji je bio vrlo jak i dug.

Porodica Jovanović je iz Surčina, a dečaka su kasnije iz Trebinja odveli u Beograd gde će dobiti svu potrebnu terapiju.

- Jutros su nam se javili majka Kristina Jovanović i Strahinja, izrazili su zahvalnost što su i podelili na društvenim mrežama - kaže Bojana.

- Sa ovim svim hoću da kažem kako je dragi Bog i Sveti Otac Vasilije bio među nama te nas je zaustavio da pređemo granicu i pomognemo hrabrom Strahinji - zaključila je za Gradiskalive.com Bojana Šarkan.

Autor: etrebinje

#Dario Šarić

#Kristina Jovanović

#ostrog