Nije prijavio da je umrla

Okrivljeni 59-godišnjak se tereti da je neovlašćeno podizao novac sa računa i zadržavao ga za sebe iako pravo na porodičnu invalidninu prestaje smrću korisnika.

Opštinsko državno tužilaštvo u Čakovcu je donelo rešenje o sprovođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (59) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo prevare.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 59-godišnjak od juna 2012. do februara 2021. godine u Berlinu (SR Nemačka) prećutao i nije prijavio nadležnom telu Međimurske županije da je u junu 2012. godine preminula njegova majka koja je primala porodičnu invalidninu, pa je i nakon smrti nastavljena isplata porodične invalidnine na njen račun, piše Index.hr.

Okrivljeni 59-godišnjak se tereti da je neovlašćeno podizao novac s računa i zadržavao ga za sebe iako pravo na porodičnu invalidninu prestaje smrću korisnika, pa je sebi na opisani način, tereti se, pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 275.000 kuna (oko 36.500 evra) - objavio je DORH (Državno tužilaštvo Republike Hrvatske).

Autor: Telegraf

#Penzija

#istraga

#muškarac