Tereti se za više krivičnih dela

MODRIČA: Željko Lazarević (44) iz Banjaluke, za kojim je Policijska uprava Banjaluka raspisala 3 poternice, uhapšen je u Modriči, gde je pružao otpor mladom policajcu (24) koji ga je pokušavao i na kraju i uspeo savladati, ali je u toj dramatičnoj borbi posečen po ruci.

Potvrdili su to izvori Nezavisnih novina, koji dodaju da je 24-godišnji policajac, koji uniformu nosi 2 godine, kolegama u  Policijskoj stanici Modriča jutros, oko 3.20, prijavio da je tokom obilaska terena primetio da je provaljeno u jednu kafanu u Modriči.

- Potom je naš kolega primetio osumnjičenog, ali je ovaj počeo da beži i nije se obazirao na naređenja da stane. Policajac nije posustao, trčao je za njim po mrklom mraku, čak su izašli iz grada. Na kraju ga je sustigao kod obale niz koju su pali, pored reke Bosne - tvrde izvori Nezavisnih novina.

Kako dodaju, tu se borba nastavlja, a osumnjičeni napada policajca šrafcigerom, a onda i nožem.

Kolege mladog policajca su u međuvremenu nekako uspele utvrditi gde se odvijala ova borba.

- Begunca su uhapsili, oduzeli mu nož, šrafciger, te oko 400 evra za koje se sumnja da je nešto ranije ukrao iz jednog mercedesa - kažu sagovornici bliski policiji.

Kada se podvuče crta, Banjalučanin je osumnjičen za tešku krađu, pokušaj teške krađe i napad na policajca. Ali to nije sve... - Ž. L. se dovodi u vezu sa izvršenjem više krivičnih dela protiv imovine na području opštine Modriča i grada Dervente - navela je Kerkezova.

Autor: nezavisne.com / Dragan Sladojević

#Modriča

#Poternica

#begunac

#policajac