Čeka se izveštaj

PRIJEDOR: Na području Novog Grada i Oštre Luke policija je u odvojenim aktivnostima od 2 lica privremeno oduzela vatreno oružje i municiju, javljaju Nezavisne.

Policija u Novog Gradu uhapsila je muškarca iz Svodne čiji su inicijali M. J. nakon što je upućivanjem ozbiljnih pretnji po život drugom licu iz Svodne počinio krivično delo "ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Izvršenim pretresom stambenog objekta koji koristi M. J., koji je vršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Novom Gradu, pronađena je i oduzeta vojna puška M-48, 150 metaka kalibra 7,9 milimetara i 7,62 milimetra, okviri za automatsku pušku, kao i drugi predmeti koji će biti korišćeni kao dokaz u krivičnom postupku, navodi se u saopštenju.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv M. J. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće podnesen izvešaj za počinjena krivična dela.

Policija u Oštroj Luci je na osnovu prethodnih saznanja o posedovanju vatrenog oružja od lica M. K. iz Usoraca privremeno oduzela automatsku pušku kalibra 7,62 milimetra sa 7 pripadajućih metaka.

Zbog počinjenog krivičnog dela "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija" Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv M. K. biće dostavljen izveštaj.

Autor: nezavisne.com

#Puška

#izveštaj

#krivična dela