Evo koliko će iznositi putarina

Vožnja novim autoputem "Princeza Ksenija" u Crnoj Gori još danas je besplatna pošto će od sutra putarina početi da se naplaćuje i iznosiće tri i po evra za automobile, piše Blic.

Podsećanja radi, novi autoput je otvoren 13. jula na deonici Smokovac kod Podgorice - Mateševo u blizini Kolašina, a prvih sedam dana saobraćaj na ovom kolovozu je bio besplatan.

Prvi crnogorski auto-put značajan je jer predstavlja alternativu ozloglašenom kanjonu Morača koji je najcrnja saobraćajna tačka u Crnoj Gori. Deonica je dugačka 41 kilometar, ogrnaičenje brzine je 100 kilometara na sat, a prolazi se za oko 25 minuta.

Ukoliko izaberete pogrešnu traku, ili promašite prvo isključenje za more nema potrebe za panikom, jer postoji i drugo. Auto-put je pokriven kamerama i sve što se dešava na njemu prate nadležne službe koje će regovati u svim kriznim situacijama.

U slučaju bilo kakvog problema, iz komandnog centra aktiviraju se sve nadležne službe policija, vatrogasci, ali i oni koji održavaju i nadziru auto-put.

Nažalost, u prvih nedelju dana bilo je na desetine problema i to ne sa autoputem nego sa uglavnom starijim automobilima. Naime, četiri vozila se zapalilo, a više od 40 je prokuvalo.

Autor: blic.rs

#Crna Gora

#auto put

#putarina