Gradonačelnik Mostara Kordić je rekao da je bio razočaran načinom kako se ova tema htela politički usmeriti u negativom smeru.

Prema novoj odluci, ulici Mile Budak biće vraćen provbitni naziv, Šantićeva. Ulica Vokića i Lorkovića menja ime u Ulicu Tina Ujevića. Ulica Rafaela Bobana će biti Ulica fra Ljudevita Laste. Brisanjem imena Đure Spuževića, svoju ulicu dobija poznati mostarski karikaturista Ismet Ico Voljevica, prenosi oSrpskainfo.

Dosadašnja Ulica Jure Francetića preimenovaće se u Humska, a Ulica tabornika Ive Zelenike, inače jednosmerna u Zahumu, zvaće se Ciglana.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić rekao je obrazlažući odluku da je bio razočaran načinom kako se ova tema htela politički usmeriti u negativom smeru i da je nedopustivo bilo linčovanje pojedinih ljudi koji su hteli dobro gradu.

– Imali smo problema na Partizanskom groblju i na pravoslavnom groblju u Vihovićima. Pitao sam se šta je treće i treće je bila akcija kukavica koji se kriju i pišu po društvenim mrežama i unose nered u grad koji pokušava i uspeva biti pozitivna priča – rekao je Kordić.

Autor: Blic

#Mostar

#nazivi

#ulice