Profesorka koja je prepravila 4 u 5 više neće Milanoviću junioru posle ovoga predavati matematiku.

Sanja Musić Milanović, supruga hrvatskog predsednika Zorana Milanovića izazvala je skandal jer je vršila je pritisak na direktorku zagrebačke Klasične gimnazije Zdravku Martinić-Jerčić. Ona je je naime tražila da dve zaključene ocene njenog mlađeg sina od četvorki preko noći postale petice.

Kako Jutarnji list piše o ovoj aferi govore i profesori i roditelji ove srednje škole koja se smatra elitnom. A saznalo se i koji su predmeti u pitanju matematika i latinski jezik.

Profesorka koja je prepravila 4 u 5 više neće Milanoviću junioru posle ovoga predavati matematiku, pa će kao maturant dobiti profesora koji mu je matematiku predavao u prvom i drugom razredu, kada je predsednikov sin imao peticu. Ovo, prema izvorima Jutarnjeg lista, nije jedina takva intervencija Sanje Musić Milanović.

Jutarnjem se javila penzionisana profesorka koja tvrdi da je prva dama to uradila isto pre osam godina kada joj je suprug bio premijer i kada je to tražila isto za starijeg sina koji je isto pohađao Klasičnu gimanziju. U pitanju je bila isto matematika. Stariji Milanovićev sin tada je bio učenik drugog razreda, takođe je imao sve petice osim iz matematike i latinskog jezika, kao i mlađi brat, i doista je bio odličan đak, prema onome što nam je ispričala njegova bivša profesorka iz matematike, ali jednostavno u tom drugom razredu nije mogao imati zaključenu peticu, ni na koji način. To je bila "čvrsta" zaključena četvorka, rekla je njegova bivša profesorka.

Autor: Kurir.rs/Jutarnji list

#milanovic

#ocena

#sin

#žena