Todorić je poručio da je u vezi s aferom Agrokor spreman na poslednji korak u borbi za istinu

Bivši vlasnik nekadašnjeh hrvatskog koncerna Agrokor Ivica Todorić najavio je da će u kratkom roku pokrenuti sudske postupke u Americi i Velikoj Britaniji protiv članova grupe Borg, njihovih nalogodavaca i ruske Sberbanke i VTB banke, koje su pod međunarodnim sankcijama.

Todorić je poručio da je u vezi s aferom Agrokor spreman na poslednji korak u borbi za istinu, a postupke u Americi i Velikoj Britaniji pokreće, kako je naveo, u svetlu potpune kontrole korumpiranih političkih poluga u Republici Hrvatskoj nad Državnim tužilaštvom, prenosi Hina.

Najavio je takođe da će podneti odštetne zahteve u milijardama kuna.

Todorić tvrdi da je za progon njegove dece i unučadi bilo dovoljno to što kao direktor kompanija koje su zapošljavale više od 60 hiljada ljudi nije bio spreman da potpiše uništenje i protivpravni prenos privatne imovine na kriminalne grupe i ruske banke.

Prozvao je vlast u Hrvatskoj da već godinama plasira u javnosti užasavajuće neistine, te da je politički prisiljavala na frivolne sudske postupke zasnovane na malicioznim konstrukcijama.

Ističe, međutim, da su od 2017. do 2022. svi sudski postupci protiv njegove porodice, saradnika i prijatelja odbijeni od sudova, ali da je prošle nedelje ponovo pokrenut isti postupak koji su sudovi već prethodno odbili.

Državno tužilaštvo je prošlog četvrtka ponovo podiglo optužnicu u slučaju Agrokor protiv Ivice Todorića, njegovih sinova i saradnika za, kako se navodi, nanetu štetu bivšem koncernu od 1.2 milijarde kuna (oko 159,3 miliona evra), a reč je o optužnici koja je radi "boljeg razjašnjenja stvari" povučena 16. novembra 2021, dodaje Hina.

Autor: Tanjug

#Agrokor

#Borg

#Borg grupa

#Hrvatska

#Sberbanka

#VTB Banka

#ivica Todorić

#postupci