Dobri poznavaoci vojničkih obuka se čude da se na ovakav način traži obučeni snajperista

Vojska Crne Gore javnim konkursom traži specijalistički obučenog snajperistu. Ministarstvo odbrane Crne Gore, na čijem je čelu odnedavno ministar Raško Konjević, šef bezbednosnog sektora i lider Socijaldemokratske partije, objavilo je konkurs u kojem se traži prijem 70 vojnika po ugovoru na godinu dana, a među njima je i snajperista, odnosno snajperistkinja.

Oglasom je precizirano da će kandidati biti raspoređeni u Prvi pešadijski bataljon, Mornaricu, Vazduhoplovstvo, Bataljon za borbenu podršku, Četu za vezu i elektronsko ratovanje, kao i Centar za obuku.

- Došlo je zadnje vreme. Vojska traži specijalistički obučenog snajperistu preko javnog oglasa! Nestašica snajperista u Vojsci Crne Gore. Svi otišli u privatni sektor - saopštio je poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević. On pita vojni vrh: "Gde je taj čovek mogao da obavi obuku i ima kredibilne reference?"

Dobri poznavaoci vojničkih obuka se čude da se na ovakav način traži obučeni snajperista jer, kako kažu, "snajperista mora biti školovan od srednje vojne škole pa nadalje, ali u Crnoj Gori nema takvih prosvetnih ustanova".

Pretpostavljaju da će oni koji budu primljeni biti upućeni na osnovnu vojničku obuku, a zatim na dalje usavršavanje u svojim jedinicima.

Oglas Vojske Crne Gore izazvao je brojne komentare na društvenim mrežama. Najviše je onih komentara koji poručuju: "U Škaljarima neka okače oglase na banderu" ili "Treba li preporuka od kavačkog klana?"

Autor: redportal.rs

#Voj­ska Cr­ne Go­re

#oglas

#snajperista