Građani Crne Gore danas će saznati imena novih ministara

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić predstaviće danas konačan predlog sastava 42. Vlade Crne Gore.

Kako je najavljeno iz Građanskog pokreta URA, konferencija za štampu na kojoj će ovaj predlog biti izložen održaće se u Podgorici u 12.00 časova.

Nakon dugih i opširnih spekulacija o tome ko će biti ministri u novoj vladi, javnost će danas saznati konačnu odluku mandatara i nove skupštinske većine.

Nakon što Krivokapić bude izneo predlog, crnogorski parlament će se o sastavu Vlade izjasniti 2. decembra, nakon čega će biti jasno da li će Vlada dobiti potrebnu većinu.

Podsećamo da su na izborima održanim krajem avgusta ove godine pobedu odnele opozicione partije prekinuvši tako dominaciju DPS-a predsednika Mila Đukanovića koja je trajala 30 godina.

Nakon toga, 3 meseca traje formiranje vlade jer 3 opoziciona bloka pokušavaju da pronađu kompromis oko karaktera i sastava novog kabineta.

Najveći sukob bio je između koncepata ekspertske i vlade koju će činiti politički lideri. Čini se da mandatar više naginje ekspertskom konceptu vlade, ali za koju se opciju definitivno opredelio, saznaćemo danas posle 12.00 časova.

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#Dritan

#Krivokapić

#Mandatar

#Vlada

#abazović

#formiranje

#zdravko