Predstavljena domaća proizvodnja viljuškara, školskog nameštaja, veša, nameštaja, vina i bezalkoholnih pića

Nakon dve godine pauze, danas je u Mostaru otvoren 23. Međunarodni sajam privrede, na kojem se, na svom nacionalnom štandu, predstavlja i Srbija.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja Sajma, obratili su se premijerka Srbije Ana Brnabić, predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija, premijer Hrvatske Andrej Plenković, kao i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Foto: Tanjug/Peđa Vučković

Otvaranju Sajma prisustvovao je i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dobrodošlicu su učesnicima i gostima poželeli direktorka Mostarskog sajma Dalfine Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kodrić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Na Nacionalnom štandu Srbije u Mostaru predstavljena je proizvodnja viljuškara Jović servis i remont, proizvodnja školskog nameštaja Tehno-ekonomik, proizvodnja veša Piroćanac, proizvodnja nameštaja Europlast Dinić, proizvodnja vina i bezalkoholnih pića Rubin iz Kruševca...

Mostarski sajam privrede po broju izlagača i posetilaca, jedna je od najvažnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini.

Na prostoru od oko 30. 000 metara kvadratnih okuplja svake godine izlagače iz više od 20 zemalja regiona i EU.

Foto: Tanjug/Peđa Vučković

Ove godine zemlja partner je Mađarska, a Srbija je to bila 2018. godine.

Tokom Sajma biće održana i podsajamska manifestacija - Sajam turizma Mostar, koja će predstaviti i promovisati turističke potencijale i povezati ponude turističkih agencija.

Autor: Tanjug

#23. Međunarodni sajam privrede

#Ana Brnabić

#Milorad Dodik

#Mostar

#Zoran Tegletija

#andrej plenković

#peter sijarto

#predstavljanje privrede