On je za Srnu rekao da se raduje uspehu i napretku svake zemlje koja radi za dobrobit svojih građana

Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je da ne razume zašto se gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković ne raduje izgradnji aerodroma u Trebinju, s obzirom na ekonomski značaj koji njegova izgradnja ima ne samo za Trebinje, već za celu Republiku Srpsku i BiH.

Tegeltija je za Srnu rekao da se raduje uspehu i napretku svake zemlje koja radi za dobrobit svojih građana, a da se posebno raduje uspesima suseda, jer njihov napredak znači napredak i za BiH, prenosi RTRS.

Na pitanje da prokomentariše pismo Frankovića u kojem on traži da bude obustavljena izgradnja aerodroma u Trebinju, Tegeltija je izrazio spremnost za razgovor sa Vladom Hrvatske i drugim zemljama regiona o svim otvorenim pitanjima, kao i o svim oblicima saradnje koja su od značaja za sve građane.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je juče dopis Veću ministara BiH (VM BIH) i Tegeltiji povodom donošenja Memoranduma između VM BiH i Vlade Srbije kojim se utvrđuju osnovni pravci buduće saradnje, s ciljem realizacije projekta Izgradnja aerodroma Trebinje.

Franković je rekao da bi budući aerodrom trebalo da bude smešten u blizini naselja Taleža u BiH, samo oko 8,5 kilometara od izvora reke Ombla i to u krškom, izrazito vodopropusnom terenu. Istakao je da je zabrinut kakav bi uticaj izgradnja aerodroma imala na izvor reke Ombla.

Gradonacelnik Trebinja Mirko Ćurić poručio je danas Frankoviću da, ako ne može pomoći, onda ne treba ni smetati.

Ćurić je izjavio Srni da uslovi za gradnju aerodroma u Trebinju treba da budu ispunjeni, ali ne treba da se meša politicki deo ako je reč o dozvoli i ispunjavanju uslova, prenosi klix.ba.

- Nema potrebe za suvišnim komentarima da će gradnja aerodroma u Trebinju uticati na izvorište reke - rekao je gradonačelnik Trebinja.

Autor: Tanjug

#Mato Franković

#Mirko Ćurić

#Trebinje

#Zoran Tegletija

#aerodrom